Шүдэнд хортой 9 төрлийн ундаа

Хэдийгээр шүд хүний биеийн хамгийн хатуу эрхтэн боловч хүмүүс бид хүчиллэг зүйл хэрэглэдэг буруу зуршлаасаа болоод түүнийг маш амархан гэмтээдэг. Бидний амны хөндийн орчин буюу ph 6.5 байх естой бөгөөд ph 5.5 –с бага болоход шүдний пааланд эвдрэл явагдаж эхэлдэг. Бидний хэрэглэж буй зүйлс маань амны хөндийн орчинг бууруулсанаар шүд маань гэмтэж эхэлнэ.

1. Хүч тамир оруулагч ундаа:  энэ нь хүчиллэг шинжтэй учир шүдэнд хортой
                           powerade ph 2.75
                           Gatorade ph 2.95

2. Жимсний жүүс: Жимсний жүүс уухын оронд  жимс идвэл хүний биед хэрэгтэй бөгөөд хоол боловсруулах замаар сайн шингэнэ.
                                            Жүржийн шүүс ph 3.5
                                          Алимны шүүс ph 3.2
                                            Хан боргоцойн шүүс ph 3.4    
                                            Усан үзмийн шүүс ph 3.1
                                            Цангис жимсний шүүс ph 2.6
                                            Нимбэгний шүүс ph 2.0

3. Сод буюу хийжүүлсэн ундаа: нүүрсхүчлийн диоксид агуулдаг учраас амны хөндийн орчин маш хурдан бууруулдаг.
                                             Coca cola pepsi ph2.5
                                             Sprite ph 3.42
                                             Шар айраг ph 3.9-4.1

4. Хүнсний ногооны шүүс:
                       
                           Улаан лоолийн шүүс 4.1

 
5. Жимсний амт оруулсан ундаа: Жимсний амт оруулахын тулд маш олон төрлийн амт оруулагч , лемоны хүчил, өөр хүчлийг ашигладаг байна.
                                  Snapple ph 2.4                                        
                                  Sunny delight ph 2.4
                                  Capri sun drink varienties ph 2.6

 
6. Мөстэй цай:
                                жинхэнэ мөстэй цай ph3.5
                                лемонтой цай ph 2.97
                                липтон цай ph 2.87
                                nestea ph 3.04          

7. Амт оруулсан ус:
                                      ph нь ойролцоогоор 3.2 байна.
                                      Нүүрс ус байхгүй зөвхөн амт оруулагчтай учраас 
                                      шүдний бүтцэд өөрчлөлт оруулна.

8. Дарс ба шар айраг:  
                                              ихэнх дарсны ph 3.37 байдаг байхад
                                             шар айраг ph 3.7-4.1

9. Найруулсан сүү:
                     
                               Ямар брендээсээ шалтгаалаад ph нь янз бүр байна.           
                               /4.41-4.83/ ба 3.2-.3.5

 

Бусад мэдээ

​​Төмрийн бэлдмэл, витаминууд нь шүдний өнгийг өөрчилдөг үү?
Төмрийн бэлдмэлийг зажилж уухад буйл болон шүдний өнгөртэй хэсэгт түр зуурын өнгөний өөрчлөлт өгч болох бөгөөд энэ нь шүдийг угаах үед арилдаг. Учир нь төмрийн сульфид нь төмрийн бэлдмэлийн химийн уусдаггүй хэлбэр бөгөөд буйлны хүзүүний шингэн болон өнгөр дэх бактерийн устөрөгчийн сульфидтэй харилцан үйлчилж (ион хэлбэрээр) төмрийн толбо үүсгэдэг байна .
2022-02-08
Сөргөө өвчин таны хэлэнд хэрхэн нөлөөлдөг вэ?
   Тийм ээ, сөргөө өвчинтэй хүмүүсийн амтлах мэдрэхүйд өөрчлөлт илэрдэг. Гашуун, исгэлэн амт зарим хүмүүст төмөр шиг амтлагддаг. 2017 онд хийгдсэн судалгаагаар ходоод улаан хоолойн сөргөө өвчинтэй хүмүүсийн дийлэнх хувьд чихэрлэг, давсархаг, гашуун амт үнэрийг өмнөхөөсөө муу мэдэрдэг болсон гэсэн үр дүн гарсан байна. 
2022-01-28
Ногоон цай хэрэглэх нь шүд цоорох өвчнөөс сэргийлдэг
 Ногоон цайнд хүний биеийн дархлааны системийг сайжруулах олон төрлийн бодис агуулагддаг. Ногоон цайны хуурай жингийн 30 орчим хувийг полифенолууд (катехин) эзлэх бөгөөд эдгээр нь маш ашиг тустай нэгдэл юм. Ногоон цайнд эпикатехин галлат (ЭКГ), эпикатехин, эпигаллокатехин, эпигаллокатехин галлат дөрвөн төрлийн полифенолууд (катехин) агуулагддаг. Мөн ногоон цайнд полифенолуудаас гадна каротинойд, токоферол, аскорбины хүчил (витамин С), хром, манган, селен, фтор, цайр гэх мэт эрдэсүүд зарим фитохимийн нэгдлүүд агуулагддаг.
2022-01-17